Arkadaşlar ben yaklaşık iki yıldır bir çok alışverişimi internetten yapıyorum abartıyosunuz çok fazla korkuyosunuz nasılki bir magazaya alışverişe gittiğinizde cüzdanınıza sahip olmanız gerekiyorsa bazı kurallara uymanız gerekiyorsa internette alış veriş yapmanın kurallarına da uymalısınız.ayrıca emin olunki internette yaptığınız alışveriş müşteri haklarını koruma bakımından magazadan yapacagınızdan daha hoştur.aşağıdaki tavsiyelerime uyun korkmayın.
*kullandığınız kredi kartının sanal kartını oluşturun ve sanal kartla alışveriş yapın.
*tek kullanımlık şifreler kullanın.
*bankanın hizmeti varsa cep telefonunuza şifrematik indirin şifrematik kullanın.
*banka sitelerini sık kullanılanlara eklemeyin buradan ulaşmaya çalışmayın.bankanın adresini expoler çubuğuna siz yazın.
*gelen e maillerden bankalara kesinlikle geri dönmeyin.bankalar kesinlikle e mail olarak müşteriden bilgi istemez.
*siteye girdiğinizde size gelen son kullanma zamanı sizin doğru yerde olduğunuzu anlaya bilmeniz için banka tarafından gönderilen üstü kapalı bir mesajdır buna dikkat edin ve kaale alın.
*bankanızın hizmetinde varsa siteye girdiğinizde bankadan daha önce belirlediğiniz karşı mesajı isteyin resim vs yani askerdeki parola cevap gibi.
*siteye girdiğinizde sitenin orjinal yapısına dikkat edin yanlış sitedeyseniz türkçe karekterlerde bozukluk renklerde anormallik görnür site göz aşinalığınıza uymuyo ise terk edin müşteri hizmetlerini arayın.
*cep telefonlarınıza bankadan gelen mesajlarda kesinlikle bankaya mesajla dönmenizi gerektiren hiç bir mesaja itibar etmeyin bankalar hiç bi zaman mesajla çalışmaz bilgi istemez.
*bankanızın varsa cep ajan hizmetini devreye sokun.tüm hareketler anında mesajla cebinize gelsin.
*çok alışveriş yapıyosanız bu tür hizmetleri çok kullanıyosanız mobil imza alın.
*alış veriş limitlerinizi makul rakamlara çekin eminim bi çoğunuzun kredi kartı limitleriniz 2500 ytl nin üzerindedir aylık alış verişinize bakın bu limiti aşağı çekin
aklıma gelenleri paylaşmak istedim saygılarımla