Akören Köyü

Safranbolu Akören Köyü Web Sitesi
Akören Köyü’a hoş geldiniz. Oturum Aç | Üye Ol | Yardım
ARA

1981-82 Cay'da Akveren'liler piknikde

  •  10-04-2007, 7:17

    1981-82 Cay'da Akveren'liler piknikde

    Evet yine ben geldim zaten baska kimseden ses soluk cikmiyor, elimdeki materyaller bitene kadar yazicam....

    Sene saniyorum 1982, cunku resimden Almanya universite arkadasim Stefan'da var. Hep beraber Cay'a piknik & yikanmak icin gittik.
    Mekan: Kopruyani:
    Kadibuku koprusu-Garibakoprusu, ne sular akdi altindan senin a canim kopru, nelere sahit oldun bir konusabilsen.

    1982 Cay sefasi:
    Soldan saga: comelmis olan Hayamagilin Ehmet, beyaz gomlekliyi tanimiyorum, Hayamagilin rahmetli Mahir abi, Hayamagilin Hasan abi, kucuk cocuk Hay.Huseyin abinin oglu.
    Oturanlar soldan saga: Remzi abinin oglu Mustafa Kocaer (Balcigilin arkasinda oturuyorlar, lakaplari aklima gelmedi), Alman arkadasim Stefan, Hocagilin Zafer (kuzenim) ve Bilgin Akyol (abim), (Muhtar) Guruzun Huseyin abinin oglu Guven, Borekgilin Muammer abi , Hayamagilin Huseyin abi ve rahmetli Guruzun Mehmet abi. Guruzun Mehmet abi koyu bana sevdiren adamdir. Cok mert ve cok cesur adamdi. Hic birseyden korkmazdi. Ben yazin Istanbuldan koye geldigim zamanlar hep guz zamanina dek gelirdi ve Mehmet abi harman zamani ekin bicerdi, gunduz calisir aksama o yorgunlukla, beraber balik tutmaya giderdik. Ben yorgunum gitmicem" dedigini hic hatirlamiyorum, beni hic kirmazdi. Cok maceralarimiz vardir beraber zamani gelince anlatacagim. Allah olmuslerimize gani gani rahmet etsin.

    Resimde saniyorum fasulye pisirdik, tencere orda, Cay'da yenen hersey cok insana lezzetli gelir. Hele o cay suyuyla pisirilmis fasulye yokmu, kiymasiz falan, birde yaninda yufka ekmegi ve salata varsa tadindan yenmez. Mehmet abinin aslan sutude yaninda:) Ben yine yokum cunku fotografciyim, neden o gomlekli arkadasa cektirmedik ki? koylumuz degil bisi degil, birisinin arkadasiydi ellehem...Cay'in son zamanlarina geliyoruz saniyorum, zira o zaman henuz Karabukluler tarafindan kesfedilmemis, bikini kizlar falan yokdu gorunurlerde....simdi aklima geldi biz kucukken Cay'a gittigimizde Kadibuku kizlarini elbiseli olarak yikanirken Tarzan'in Jane'e baktigi gibi kizlari sogutlerin arkasindan seyrederdik :)
    (Yanlis anlama olmasin yani aile ici harici hanimlarin yaninda gozukmek veya onlar caya girerken orda olmak cok ayipti, kimseyi rahatsiz etmeden baska yerde caya girilirdi, eski terbiye iste...onu aciklamak istemistim, cocukken bazi hatalar oluyor iste yukardaki gibi :D

    Selamlar hepinize!

Tüm Konuya Bak
Çalıştıran: Community Server (Personal Edition), Quickmax.net