Akören Köyü

Safranbolu Akören Köyü Web Sitesi
Akören Köyü’a hoş geldiniz. Oturum Aç | Üye Ol | Yardım
in ARA

Safranbolu Kartpostalı

( Toplam 29 Mesaj ) 29 Sayfadan 28 -   « Birinci ... < Onceki 25 26 27 28 29 Sonraki >
 
Safranbolu Kartpostalı
View Sizes View Details
    Hiçbir EXIF verisi bulunmamaktadır.
30-40'lardan Tarihi Safranbolu Kartpostalı
Gön : Mahmut Akyol

Comments

 

admin Dediki :

Saç duvarlara yapıştırılmış "Yurtdaş! En Değerli Ve En Manalı Hediye Tasarruf kumabarasıdır" ve yan tarafında Yerli Malı kullanmayı öneren (Tamamını okuyamadım) yazıların o dönemde yapılmış güzel işlerin tarihi bir kanıtı gibi.

Posta kartında neden "Zaframbolu (Safranbolu) Mahrumat Deposu" bulunduğunu anlayamadım.

Mahmut Akyol'a bu kartpostalı bizimle paylaştığı için çok teşekkür ederim.

13:44 on Nisan 18, 2008
 

N. Azime Şengül Dediki :

Bakıldığında mahrumat olarak okunan kelime aslında mahrukat'tır.Anlamı yakacak deposudur.O dönemlerde Safranbolu'nun tarihi değeri daha keşfedilmediğinden kartlar esnaf tarafından reklam amaçlı kullanılmış olabilir diye düşünüyorum.Levhalarda ki yazılarda halka duyuru yapılan milli reklam bence.

Yerli Malı kullanmak Yurduna bağlı olmak demektir.

Tah... zeytinyağını niçin severler? En iyi kuvvet şurubudur da ondan.

Tah...kelimesi bir zeytinyağı markası olabilir.Kökleri 1915e kadar inen Tariş marka olabilir o zaman ki marka ismi belki başkaydı .Veya bir meslek olabilir güç gerektiren.Net okunmuyor..

01:56 on Nisan 23, 2008
 

admin Dediki :

Yorumunuz ve siteye aktif katılımınız için şok teşekkür ediyorum. Sizinde söylediğiniz gibi büyük ihtimalle esnaf tarafından reklam amaçlı bastırılan kartpostallardı bunlar. Bu tür fotoğraf ve kartpostalları daha çok paylaşmalıyız çünkü unuttuklarımızı veya bilmediklerimizi bize tekrar kazandırıyor diye düşünüyorum.

11:04 on Nisan 25, 2008
 

Mahmut Akyol Dediki :

Osmanli donemi ve erken Cumhuriyet donemi kartpostal biriktiriyorum.  Bu kartpostal reklam amacli degildir, zaten belki en fakir donemler yasaniyor o donemde. Sekerin bile olmadigi zamanlar. Kartpostallar genelde Alman editorler tarafindan basilip haberlesme maksadiyla kullanildi. Yukardaki resim benim degerli bir kolleksiyoner arkadasimdan email olarak Isvicre'den gonderildi. Tarih itibariyla Safranboluda oldukca yabanci mensei vatandaslarin yasadiklarini biliyorum. Rumlar bunlarin basinda gelir. Dolayisyla o resim bir sekilde editorlerin eline gecti ve basildi. Benim ve diger kolleksiyoner arkadaslarin gorusudur bu.

21:37 on Haziran 6, 2008
 

N.Azime Şengül Dediki :

Merhaba

Açıklama için teşekkürler.Zaten kafamda soru işaretleri vardı.Kartın yarısı yabancı yarısı bir Türk vatandaşına ait  depo akla ilk gelen tanıtım amaçlıdır diye düşünmek .El yazısında da keçi-ören yazıyor galiba...Dediğiniz gibi o zamanlar yokluk var ama insanlar birbirini tanıyor,güveniyor,paylaşım var,sevgi var,sağlık var tüm güzellikler o zamandaymış diye düşünüyorum. Hatırlarım köylerde iki büklüm olmuş ama gayet sağlıklı nineler dedeler vardı.90-95 yaşını yaşayan.Allah sağlıklı yaşam versin herkese..

selam ve sevgiler..

09:48 on Temmuz 3, 2008
(Zorunlu) 
(İsteğe Bağlı)
(Zorunlu) 
Gönder
Çalıştıran: Community Server (Personal Edition), Quickmax.net