Akören Köyü

Safranbolu Akören Köyü Web Sitesi
Akören Köyü’a hoş geldiniz. Oturum Aç | Üye Ol | Yardım
ARA

Cevap : Eskiden köye gidiş

  •  10-12-2007, 4:46

    Cevap : Eskiden köye gidiş

    Valla cok zor kim oldugunuzu bilmek. "hay maşşallah gızım ne gözel okuyya ağzın dert gormesin" cumlesinden bayan oldugunuz anlasiliyor, abla desem daha mantikli, zira benden 7 yas buyuksunuz. Anlattiginiz koylulerin hepsi Asaa Koylu olduguna gore sizde Asaa Koylusunuz :) Hatta babamida iyi taniyorsunuz.

    Devamli koyde yasayan bir anneanneniz var. Dedenizin Fatih’de bir firini var.

    Sonra Akören'den babaannem almaya gelirdi.bir süre onunla ve dedemle kalırdım.zamanla arkadaşlarım oldu” .diyorsunuz, kafam iyice karisti… anneanneniz Davutobasi’nda kaliyordu demek.

    Soyle aklimdan evleri tek tek taradim, benim zamanimda benden 10 yasindayken 15-16 yasinda Haytagilden Vildan ablayi ve Nurdan ablayi hatirliyorum, baska o yaslarda abla olarak kimse gelmiyor gozumun onune. Onlarinda babannesi vardi rahmetli Hatice Teyze anneanneleri rahmetli Sare gadeydi, yani Ekmekci Ali dayinin  hanimi onlarda Akverenli  ...yine olmadi. Hele Davutobasinda akrabasi olan kimseyi tanimam, sadece abimin tanidiklari vardir, hayatimda bir veya iki kez transit gecmisimdir ordan.  Findikgilin rahmetli Emine halayi dusunuyorum, onun epeyce torunu vardi ama hepsini tanimiyorum.

    Ben cikaramicam ama en birisinden yardim istiyorum, yani abimden bakalim ne diyecek? ayni yastasiniz belki o hatirlar..forumdakilere sorsak cevap veremicekler, cunku hepsi benden cok kucukler… bulmacayi kaybetmek istemiyorum, son sozumu daha soylemedim J yine olmazsa %50 sansimi kullanacagim.

    A) Atasagagil,  B) Findikgil,  C) Haytagil, D) Hicbiri 

     

    Ama tek bir sorum var:  beni taniyormusunuz?

    Selamlar!

    Etiketi :
Tüm Konuya Bak
Çalıştıran: Community Server (Personal Edition), Quickmax.net