Akören Köyü

Safranbolu Akören Köyü Web Sitesi
Akören Köyü’a hoş geldiniz. Oturum Aç | Üye Ol | Yardım
ARA

Cevap : Eskiden köye gidiş

  •  10-09-2007, 4:15

    Cevap : Eskiden köye gidiş

    Vallahi cok guzel anlatmissiniz, sagolun!  gozumun onunden sizinkine benzeyen goruntuler gecti, hos ben 68 leri hatirliyorum, elektrigin olmadigi gunleri, suluklari doldurmak icin pinara gittigimiz gunleri. Gece alti acik olan tuvalete idare ile giderken annemi tuvalet kapisinda bekletmemi :)
    Hele bazen geceleri Camionun'den icme suyu istendiginde mezerlikten gecmemek icin  Asaa  Cesmeden gugumleri doldurmayi. Ceviz osunce ellerimiz kinali gibi olurdu. Elektrik gelince sagolsun Haytagilin Mehmet abi bize su tesisati yapti, Istanbul'dan getirdigimiz dalgic motoru sayesinde bizi su tasimakdan kurtardi.
    Yazin koye o kadar gitmek isterdimki okul kapanir kapansin koye gitmek isterdim. 70 veya 72'lerde rahmetli babam beni Hacibabamin yanina gonderdi, amcam yani, amcam ile yengem o zamanlar 6-7- ay koyde kalirlardi, yolculuk Selamet Turizm ileydi:) ama ne selamet 10 saat kesin surmustu., nereden kalkmistik hatirlamiyorum ama Bakircilar'daki Akarsu Oteli aklimda kaldi.... tam hatirlamiyorum. Son durak Toprakcuma'ydi. Sogutlucesme'de yemek molasi verdi sofor. Otobus uzun burunluydu. Safranbolu'dan sonra yollar tozlu sose yoldu, toz duman icinde kalirdiniz, Sat Koyu'nun icinden gecerdi yol. Yollar o kadar kalabalik olmamasina  rahmen cok dardi. Safranbolu'da otobus bosalmisti, sadece Toprakcuma yolculari kalmisdi, beni Cay'da biraktilar. Duraga gelip soyle canta ve firindan verilmis ivir zivirlarla oturdum tasin ustune..derin bir nefes aldim, cit cikmiyor, araba yok, nasil cikicaz bu yolu?, hele biraz daha bekliyeyim belki bir araba falan gelir umidiyle beklemeye basladim, yarim saat gecti tik yok, aldim elime malzemeyi, evet evet dalgic motoruda elimde....musluga geldim, kana kana suyu ictim, arkadan bir araba sesi Allahim dedim kurtulduk..evet bir eski model Amerikan arabasi o zaman dolmus gibi calisirdi, durdu, icinde bizim muhtar Yusuf abi, nasil sevinmistim...

    Sesim, aramiza hos geldiniz! siz kimlerdensiniz? cok merak ettim. selamlar!

     

    Etiketi :
Tüm Konuya Bak
Çalıştıran: Community Server (Personal Edition), Quickmax.net